23948sdkhjf

Bäst på chili ska koras

Den 5 juni avgörs Svenska Mästerskapen i chilikokning i Kungsträdgården i Stockholm.

10 svenska restauranger som har riktig chili på ordinarie menyn kommer att tävla. De tävlande restaurangerna står sida vid sida med 65-litersgrytor över öppen eld innehållande långkok på oxkött och heta chilifrukter.Tävlingen genomförs Double O Chili Cookoff som en del av festivalen ”Smaka på Stockholm” (Restaurangernas dag) i Kungsträdgården tisdag 5 juni 2012, från kl. 11.00 - 23.00.Tävlande restauranger: CLIFF BARNES (vinnare 2011), SADDLE & SABRE, PEPPAR, GRILL RUBY, BULLIT BAR & GRILL, Uppsala, THE BISHOP ARMS, Bellmansgatan, MARIE LAVEAU och BRÖDERNA OLSSONS GARLIC & SHOTS. (+ ytterligare 2 restauranger)Bönor är förbjudna och medför omedelbar diskning! Varje team kokar 40 kg oxkött. Juryn smakar av samtliga chiligrytor ca. kl. 16, därefter får övriga besökare smaka de olika chiligrytorna. Ca 19.45 kommer juryn att dela ut priset till vinnaren av Double O Chili Cookoff Trophy - Sveriges Bästa Chili! Den segrande restaurangen kommer, förutom äran, att erhålla en flaska Magnum Taittinger Champagne, div Double O-produkter samt en flygresa för två till Texas.Evenemanget startar redan kl. 11.00 på förmiddagen för alla “chililovers”. Besökare är välkomna att sniffa lite I grytorna, få lite tips av kockarna och diskutera kryddningen. Under tiden som chiligrytorna kokar av hetta pågår chilifesten hela dagen. Bakom stora scenen i Culinary Theatre–tältet bjuds det på 100% PURE ROCK’N’ROLL ENTERTAINMENT. Festen pågår fram till ca 23.00med bl a:Livescen med band och dj’s, barer, Testa starkaste dödschilisåsen, ”Heaven’n’Hell ice cream” med mera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079