23948sdkhjf

Tommy Myllymäki lagade mat till filmstjärnor

Varje år drar filmfestivalen i Cannes till sig drygt 26 000 ackrediterade, varav drygt 4 500 journalister. Och filmstjärnor förstås. I år syntes bland andra Nicole Kidman, Sean Penn, Brad Pitt, Isabelle Huppert, Bruce Willis, Kristen Stewart, Bill Murray, Tilda Swinton, Viggo Mortensen, Kirsten Dunst och Kylie Minogue.
Även Electrolux är på plats tillsammans med tre välrenommerade kockar – Rasmus Kofoed, vinnare av Bocuse d’Or och innehavare av en michelinstjärna, är både chefskock och delägare i Geranium i Köpenhamn. Hans matlagning reflekterar de skandinaviska rötterna.
Tommy Myllymäki, Årets kock 2007 och silvermedaljör i Bocuse i Lyon 2011, har i sin roll som chefskock och delägare i flertal resturanger runtom hemstaden Katrineholm och Stockholm. Han har valt att arbeta med innovativa kombinationer av autentiska skandinaviska smaker.
Bruno Oger, (innehavare av två michelinstjärnor och vinnare av Best French Chef of the Year, arbetar med smaker, passion och njutning med inspiration från medelhavet och lokala råvaror.
Tillsammans skapade de tre invigningsmiddagen och juryns luncher.

Invigningsmiddagen:
3000 tallrikar hölls fyllda, tomma och undanplockade tillsammans med 2000 fläckfria glas av 100 servitörer såg att allt gick smidigt.
Meny:
Amuse Bouche
Mousse på murklor med vin- och tryffelgrädde
Förrätt
Rökt lax och pilgrimsmusslor med pepparrotsgrädde, gurka, örter och blommor
Varmrätt
Kalv limousin tillagad 24 timmar, en skiva stekt gåslever och potatispuré med tryffel
Dessert
Glasskub med smak av lakrits, serveras med röda frukter
Petits Fours
Chokladpraliner
Madeleinekaka med lavendelhonung
Grand Cru Nespresso
Dryck
Champagne Piper Rosé Sauvage
Aile D’Argent 2008 (raisins issus du terroir de Château Mouton Rothschild) AOC Bordeaux blanc
Château D’Armailhac 2005 en magnum 5e Grand Cru Classé du Médoc AOC Pauillac
Totalt gick det åt 20 kg kammusslor, 12 kg tryffel, 21 kg murklor och 45 kg rökt lax,4 kg vit choklad och 70 liter grädde till invigningsmiddagen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063