23948sdkhjf

Dags igen för årets Felix

Nu drar skolkökstävlingen Årets Felix igång igen. Tävlingen vänder sig till skolkökspersonal.
Procordia anordnar återigen Årets Felix, en tävling för att stimulera och inspirera till ökad matglädje och engagemang bland svensk skolkökspersonal.
– Vi tycker skolmat förtjänar mer uppmärksamhet och vill fortsätta vara med och utveckla skolmaten i Sverige. Årets Felix är en bra plattform för att stimulera och lyfta fram hjältarna i skolköken, säger Magnus Selin, Direktör Food Solutions, Procordia.

Årets tävling är redan i full gång och samtliga skolkök i Sverige är välkomna att anmäla sig på www.aretsfelix.se. De tävlande lagen förväntas svara på fyra frågor om arbetet i köket samt skicka in två tävlingsrecept senast den 1 juli. Sex kök går vidare till semifinal och får besök av representanter från Procordia som väljer ut de tre slutliga finalisterna. Finalen avgörs i Procordias innovationskök i Eslöv, Skåne den 13 november där matlagning på plats avgör vem som vinner.

Nytt för i år är att juryn kommer delas i två grupper. En jurygrupp bestående av barn, som är de viktigaste domarna vad gäller smak, och en jurygrupp med meriterade deltagare inom skolmatens värld. Procordias måltidsutvecklare Brian Mårtensen kommer även åka ut till skolköken för att hålla en kreativ inspirationsdag för de tävlande innan själva finaldagen. Vinnande kök får ett stipendium på 20 000 kr som ska gå till inspiration och matglädje för hela skolköket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062