23948sdkhjf

Kraftig sysselsättningsökning i restaurangbranschen

Enligt SCBs senaste sysselsättningsstatistik har sysselsättningen i hotell- och restaurangbranschen ökat med 8,2 procent jämfört med motsvarande period 2011.
Igår presenterades SCBs kortperiodiska sysselsättningsstatistik. Enligt denna har sysselsättningen i hotell- och restaurangbranschen ökat med 8,2 procent jämfört med första kvartalet 2011.
– SCBs siffror bekräftar att den sänkta restaurangmomsen nu börjar ge konkreta effekter i form av nya anställningar, säger Eva Östling Ollén, vd för Visita.
Intressant att notera i SCBs siffror är att tillsvidareanställningarna ökar och att de tidsbegränsade anställningarna blir färre. Antalet tillsvidareanställda i hotell- och restaurangbranschen ökade med 10 700 under första kvartalet 2011 samtidigt som antalet tidsbegränsat anställda minskade. Totalt sett jobbade 9500 personer fler i hotell- och restaurangbranschen under första kvartalet 2012 jämfört med samma kvartal 2011.
– Det är många småföretagare som genom momssänkningen fått en möjlighet att anställa personal och det börjar synas i statistiken nu, säger Eva Östling Ollén.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062