Svensk Kombucha på marknaden
Drycken Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir. Kombucha är naturligt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och klassas som “rawfood”. Kombucha tillverkas på ungefär samma sätt som öl, vin eller cider genom jäsning. En kultur av mjölksyrabakterier placeras i ekologiskt te. Under processen bildas bland annat antioxidanter, organiska syror, enzymer och b-vitaminer.I USA är Kombucha den nya “innedrycken” och dricks av kändisar så som Lindsay Lohan, Kirsten Dunst, Madonna, Gwyneth Paltrow, Cher och Halle Berry mfl. Drycken innehåller b-vitaminer, antioxidanter, organiska syror, enzymer och probiotiska bakterier. Svensk Kombucha bryggs på vatten, ekologiskt te, svenskodlat socker (som försvinner vid fermenteringen) och Kombuchakultur. Svensk Kombucha finns i fyra smaker: Naturell Blåbär/Svart vinbärHallonÄpple/IngefäraSvensk Kombucha är brygd och lagrad för hand i Stockholm, pris: 30 kr