23948sdkhjf

Kocklandslaget utmanade Tre Kronor

Igår fick Tre Kronor tävla i några nya grenar. De utmanades av Svenska Kocklandslaget på Restaurangakademien i grenar som marängvispning och kaffeprovning.

Samtliga spelare i Tre Kronor är målfokuserade. Men ingen hade väntat sig den utmaning de fick på tisdagskvällen.– Jag lagar sällan mat hemma, det gör min fru, sa Henrik Zetterberg samtidigt som han med noga precision satte citronmeliss på tårtan som hans lag skapat under kvällen.Det är inte varje dag man får se Johan Larsson vispa en marängsmet så


mjölksyran står upp i armbågen. Det Svenska Kocklandslaget fick Larsson


att ta ut sig till det yttersta.


– Jädrar, det ser så lätt ut när de gör det, sa han och pustade ut efter den hårda vispningskampen.Evenemanget arrangerades av Svenska Spel som en möjlighet för avkoppling för de svenska landslagshjältarna bland slevar, grytor och förskärare. Hela truppen var på plats, ledare och spelare. Spelare och ledare delades in i fem lag som i fem stationer skulle lösa olika tävlingsmoment. Göra snyggaste tårtan, precisionsstycka en lax i 50-gramsbitar, vispa marängsmet snabbast och gissa kaffet stod på programmet.Hela tävlingen vanns av laget med Jakob Silfverberg, Viktor Stålberg, Patrik Zackrisson, Henrik Zetterberg.– Det är alltid gott att vara bäst, avslutade Zetterberg nöjt.Kvällen avslutades med mästarmat tillagad av Kocklandslaget: Grillat kött flamberat över eld, rimmad lax, diverse korvar, färskpotatis, hemmagjord bearnaisesås, sparris, pilgrimsmussla, räkor och spelarnas egentillverkade tårtor till efterrätt.Tävlingsresultat:Bäst på kaffe: Johan Franzén, prickade 4 av 5 kaffesorter i blindtestetVispningskung: Erik Karlsson, som inte visste om han var höger- eller vänsterhäntBästa tårtidé: Gabriel Landeskog, som gjorde en gräddbomb till tårta med namnet ”Globen”Bästa precision i laxskärning: Jacob Silfverberg, som skar upp en laxbit exakt på grammet och fick Svenska Kocklandslagets hederspris.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063