23948sdkhjf

Kryssningsmat signerad Samuelsson

Marcus Samuelsson har anlitats för att komponera specialmenyer för kryssningsrederiet Holland America Lines 15 fartyg. - Att laga mat på ett fartyg är bland de svåraste man kan göra som kock, mervärdet är att man lär sig oerhört mycket och blir riktigt skicklig, säger Marcus Samuelsson.
Holland America Lines har ett kulinariskt råd som består av sex handplockade världsberömda kockar som har utformat menyer för restauranger på alla rederiets 15 kryssningsfartyg. Marcus Samuelsson är en av dessa och har bland annat bidragit med en grillad lax med miso, vitlök, sesamolja och koriander, tillsammans med en kryddig tomatmarinad och grönkål. Desserten består av en smakrik chokladkaka med bourbon, vispad grädde och blåbär.
– Att vara kock ombord ett kryssningsfartyg förändrade mitt liv. Att laga mat på ett fartyg är bland de svåraste man kan göra som kock, mervärdet är att man lär sig oerhört mycket och blir riktigt skicklig, säger Marcus Samuelsson.

Utöver Marcus Samuelsson består det kulinariska rådet av mästerkock Rudi Sodamin, medlem av Academy Culinaire de France, Master Chef Society och Club de Chefs des Chefs, och stjärnkockarna Jonnie Boer som är känd från trestjärniga De Librije in Zwolle, David Burke, Jacques Torres och Charlie Trotter.
– Genom att föra samman dessa framstående kockar under ett och samma kulinariska råd, sätter vi Holland America Line i spetsen för kulinariska initiativ inom branschen, säger Stein Kruise VD för Holland America Line.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125