23948sdkhjf

Dopdag firas med rosa prinsesstårta

När Prinsessan Estelle döps den 22 maj kan svenska folket vara med och fira genom att köpa rosa prinsesstårtor. Då hjälper man också barn och ungdomar då pengar från tårtförsäljningen går till Victoriafonden.

I samband med överlämnandet av de insamlade pengarna, från de rosa prinsesstårtorna till Victoriafonden, ges också en gåva med konditorernas bästa tårtrecept för att förmedla våra svenska tårttraditioner vidare till nästa generation inom kungafamiljen.Sveriges bagare & konditorer kommer under maj månad att sälja rosa prinsesstårtor smyckade med en guldkrona till förmån för Victoriafonden. För varje såld tårta med guldkrona skänks tio kronor, och för varje såld prinsess-bakelse skänks 2,50 kronor, till arbetet för funktions-hindrade och kroniskt sjuka barn i Sverige genom Victoriafonden.– Konditorierna runt om i landet laddar nu som bäst inför dopet med rosa prinsesstårtor. När Prinsessan Estelle föddes blev det rusning efter rosa prinsesstårtor och rosa prinsessbakelser. Genom tårtorna vill vi vara med och fira prinsessan och samtidigt kunna hjälpa behövande barn och ungdomar via Victoriafonden, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.Sveriges bagare & konditorier har även tagit initiativet till att samla in Sveriges alla konditorers bästa tårtrecept till en enda stor tårtbok som kommer att överlämnas i gåva till Prinsessan Estelle i samband med överlämnandet av de insamlade pengarna till Victoriafonden.Stockholms bagerier samarbetar med Stockholms Stad och låter alla


4-6-åringar njuta av prinsesstårta i Kungsträdgården under dopdagen den


22 maj.Ursprungsreceptet till prinsesstårtan härstammar från Prinsessornas kokbok som utgavs på 1930-talet av hushållslärare Jenny Åkerström. Hon undervisade bland andra prinsessorna Märtha, Margaretha, och Astrid (döttrar till prins Carl och Prinsessan Ingeborg). I boken heter tårtan "Grön tårta" men den fick sedan namnet "prinsesstårta" eftersom prinsessorna sägs ha varit speciellt förtjusta i den.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062