23948sdkhjf

Daniel Agrell är Vassaste Kocken 2012

Lugn och jämnhet lönade sig i finalen av Vassaste Kocken där åtta kockar tävlade i en rad grenar för att vinna den åtråvärda titeln.- Jag brukar vara lugn även i köket. Stressar man upp sig gör man misstag, sa Daniel Agrell efter tävlingen.

Sju av finalisterna hade kvalificerat sig till finalen via uttagningstävlingar, den åttonde var titelförsvararen Daniel C Högnert, souschef på Årstiderna i Malmö. Han åkte dock ur när det var fyra kockar kvar, eftersom domarna ansåg att hans majonnäs var för salt.Årets final, där inga världsrekord slogs, var till viss del en kamp mellan norr och söder. Skåne var som vanligt tungt representerat, inte mindre än fyra av finalisterna är verksamma i Malmöområdet. Förutom Daniel C Högnert och Oscar Brönmark försvarade Tommie Hassel och Jimmy Brorsson Malmös färger.Kvartetten skåningar ställdes mot Norrlandskockarna Markus Ludvigsson, Viktoria i Umeå, och Nils Lindsköld, Casino Cosmopol i Sundsvall. Örebrotrakten hade också finaltyngd i och med Gilberto Diaz från Global Gastronomi i Örebro och Loka Brunns Daniel Agrell.- Jag tror att det var min jämnhet som avgjorde. Jag vann inte något av delmomenten, men kom inte heller sist. Och det är ju det som räknas, säger Daniel Agrell.Den som kanske mer än någon annan hade siktat in sig på seger var Daniel Agrell som före tävlingen sa att han”bara ska vinna det här”. Daniel segrade även i den andra semifinalen som hölls i Sundsvall.Tävlingen arrangeras av branschtidningen Besöksliv (tidigare Restauratören). Förstapriset är 25 000 kronor. Vassaste Kocken har arrangerats sedan 2004.Bästa delresultaten i Vassaste Kocken 2012:Lökhackning, 250 gram finhackad: 2 min 19 sekunder, Oscar Brönmark.Vispning av åtta äggvitor till skum: 1 min 12 sek, Daniel C Högnert.Portionering lax, minsta totalavvikelse: 34 gram, Daniel C Högnert.Slå majonnäs på 0,5 liter olja: 55,29 sek, Oscar Brönmark.Finalister i Vassaste Kocken 2012:Jimmy Brorsson, 25 år, Falsterbo Golfrestaurang, FalsterboGilberto Diaz, 40 år, Global Gastronomi, ÖrebroNils Lindsköld, 22 år, Casino Cosmopol, SundsvallMarkus Ludvigsson, 27 år, Viktoria, UmeåDaniel Agrell, 33 år, Loka Brunn, GrythyttanDaniel C Högnert, 32 år, Årstiderna, MalmöOscar Brönmark, 25 år, Årstiderna, MalmöTommie Hassel, 20 år, Restaurang Kajutan, Limhamn

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063