23948sdkhjf

Warbo Kvarn prisas av Menigo

Menigos nyinstiftade nyskaparstipendium går i år till den ekologiska spannmålsproducenten Warbo Kvarn. - Bra mat tar tid att producera. Därför bestämde vi oss redan från start för att arbeta med så skonsamma metoder som möjligt för att behålla ett högt näringsinnehåll och få en nyttig och smakrik produkt. Det behövs fler bönder i Sverige som bedriver ekologisk produktion för att tillhandahålla kvalitetsprodukter, säger Thomas Björklund på Warbro Kvarn AB.
Motiveringen till priset lyder:

”Vinnaren är en mycket nyskapande producent som genom nya tankesätt och nygamla produktionstekniker utvecklat den aktuella råvaran på bästa sätt. Vinnaren har fått en vanlig livsmedelsprodukt att kännas nydanande och högkvalitativ. Med sin passion och engagemang för uppgiften tillsammans med nyfikenheten att uttveckla nya typer av produkter med spannmål står Warbro Kvarn som den värdiga vinnaren av Menigos nyskaparstipendium.”

Själva stipendiet består av en inspirationsresa till valfri plats i världen med syfte att ytterligare utveckla verksamheten.
Stipendiet syftar till att belysa de svenska råvarornas ursprung och höja kraven på kvalitet. Stipendiet ska premiera de eldsjälar som mitt i natten trotsar hällregn och 30 sekundmeters vind för att ge sig ut och hitta den perfekta tryffeln, svampen, örten eller bäret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078