23948sdkhjf

Erik är hetaste kocken

Det är femte året som Tabasco och Arvid Nordquist arrangerar Hottest Chef Contest - en matlagningstävling öppen för studenter som går sista året vid någon av Sveriges hotell- och restaurangskolor.
Årets uppdrag var att skapa en varmrätt innehållandes närproducerade råvaror med lamm som huvudingrediens, samt två av Tabascos pepparsåser.

Sex finalister gjorde upp om vinnartiteln på Gastro Nord i Stockholm och Erik Seger, sistaårstudent på Nyköping Strand Utbildningscentrum, var den som imponerade mest på juryn.

Vinnarrätten blev: Helstekt lammentrecote och lammkorv samt varierande grönsaksgarnityr och syrlig lammsky.(Ekologiskt lamm från Mollstaberg säteri och grönsaker från Sörtorp). Med framgångsreceptet tog Erik hem förstaplatsen och en utbildningsresa till tabascons ursprung, Avery Island i USA. I vinsten ingick även ett set högklassiga kockknivar samt en elegant sauteuse.
Juryns motivering löd: Erik har tolkat uppgiften bra med en vacker och vårlig presentation där närproducerade råvaror möter Louisianas hetta och rökighet.

På andraplats kom Stefan Halvardsson från Hotell & Restaurang 3 Tannbergsskolan, Lycksele och tredjepriset gick till Hilding Jakobsson från Dackeskolan, Mjölby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063