Pizza SM 2012: Rafflande final på onsdag
Tävlingen genomförs på GastroNord på Stockholmsmässan. Finalisterna kommer från Kiruna, Stockholm och Tomelilla och råvarorna på de egenkomponerade pizzorna kommer från både havs-, djur- och växtriket. Pizza-SM arrangeras för fjärde gången av tidningen Fast Food Magazine. Syftet med tävlingen är att lyfta fram goda exempel bland pizzabagarna, deras yrkeskunnighet och kvalitetsmedvetenhet. De tre finalisterna är:1. Ali Chahrour, från Pizzeria Paladium i Kiruna, tävlar med bidraget ”Härk special”, som bland annat innehåller rökt renkött och kantareller. 2. Camilla Seidl, från Vapiano i Stockholm, tävlar med bidraget ”Chèvre con fichi”, som bland annat innehåller chèvre, fikon i rödbetsmarinad, ingefära och citron. 3. Marre Ramzi, från Pizzeria Milano i Tomelilla, tävlar med bidraget ”La Miran”, baserad på tonfisk och jalapeño.– Det är spännande att finalisterna kommer från hela Sverige då just pizzan som husmanskost har en så stark förankring i den svenska folksjälen, säger Fast Food Magazines chefredaktör Anders Örnevall. Det är dessutom extra kul att vi har en kvinna i final för första gången.Under tävlingen ska de tre finalisterna under 16 minuter baka en egenkomponerad pizza och en klassisk Capricciosa inför publik och juryn i GastroNords tävlingsområde på Stockholmsmässan. Det blir också lite show kring pizzabakning under tävlingen. Två jurygrupper ska bedöma de tävlandes bidrag utifrån kvalitet, smak, prestation och fantasi. Smak- och kvalitetsjuryn består bland annat av Malin Söderström, fd medlem i Svenska Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm, Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock 2008 och medlem i Svenska Kocklandslaget.Datum: onsdagen den 25 april 2012Tid: tävlingen startar klockan 10.00Plats: tävlingsområdet på GastroNord, StockholmsmässanPizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine i samarbete med Arla, Pepsi, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross, Santa Maria, Hällde och Sveba-Dahlen. För mer information, kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se.