23948sdkhjf

Pizza SM 2012: Rafflande final på onsdag

Nu på onsdag den 25 april tävlar Sveriges bästa pizzabagare om titeln Svensk Pizzamästare 2012. Tävlingen hålls på GastroNord.
Tävlingen genomförs på GastroNord på Stockholmsmässan. Finalisterna kommer från Kiruna, Stockholm och Tomelilla och råvarorna på de egenkomponerade pizzorna kommer från både havs-, djur- och växtriket.

Pizza-SM arrangeras för fjärde gången av tidningen Fast Food Magazine. Syftet med tävlingen är att lyfta fram goda exempel bland pizzabagarna, deras yrkeskunnighet och kvalitetsmedvetenhet.

De tre finalisterna är:
1. Ali Chahrour, från Pizzeria Paladium i Kiruna, tävlar med bidraget ”Härk special”, som bland annat innehåller rökt renkött och kantareller.
2. Camilla Seidl, från Vapiano i Stockholm, tävlar med bidraget ”Chèvre con fichi”, som bland annat innehåller chèvre, fikon i rödbetsmarinad, ingefära och citron.
3. Marre Ramzi, från Pizzeria Milano i Tomelilla, tävlar med bidraget ”La Miran”, baserad på tonfisk och jalapeño.

– Det är spännande att finalisterna kommer från hela Sverige då just pizzan som husmanskost har en så stark förankring i den svenska folksjälen, säger Fast Food Magazines chefredaktör Anders Örnevall. Det är dessutom extra kul att vi har en kvinna i final för första gången.

Under tävlingen ska de tre finalisterna under 16 minuter baka en egenkomponerad pizza och en klassisk Capricciosa inför publik och juryn i GastroNords tävlingsområde på Stockholmsmässan. Det blir också lite show kring pizzabakning under tävlingen.

Två jurygrupper ska bedöma de tävlandes bidrag utifrån kvalitet, smak, prestation och fantasi.
Smak- och kvalitetsjuryn består bland annat av Malin Söderström, fd medlem i Svenska Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm, Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock 2008 och medlem i Svenska Kocklandslaget.

Datum: onsdagen den 25 april 2012
Tid: tävlingen startar klockan 10.00
Plats: tävlingsområdet på GastroNord, Stockholmsmässan

Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine i samarbete med Arla, Pepsi, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross, Santa Maria, Hällde och Sveba-Dahlen.

För mer information, kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062