23948sdkhjf

Tre svenskar klara för final i World Class

Det blir Mattias Skoog, Nobis Hotel, och Andreas Andersson, Boom Boom Room som tillsammans med Rikard Enell från Le Rouge kommer att representera Sverige i Diageos prestigefyllda bartendertävling World Class.

Världsfinalen avgörs i Rio de Janeiro i juli. Men först är det den västeuropeiska finalen i maj


i London. Endast en svensk kommer att gå vidare därifrån. Rikard Enell vann sin semi för ett par månader sedan, men i veckan blev det klart att det var Mattias Skoog och Andreas Andersson som med sina drinkar The Orchid Royalty Cocktail respektive The Way of Life följer med honom till London.Juryns motivering löd:– Som två motpoler till varandra imponerade Mattias och Andreas med sina kunskaper och höga kvaliteter bakom baren. Den ena lugn och metodisk och den andre med energi och härliga servicekänsla, båda med mycket engagemang.Till vardags arbetar Mattias som head bartender på Nobis Hotel, Stockholm. Han har arbetat i branschen i sex år och började sin karriär i Nyköpings nattliv.– Spännande och oväntat är två ord som summerar upp dagen, helst skulle jag vilja säga att jag räknade med att vinna men vågade inte hoppas på för mycket innan tävlingen var avgjord. Nu är det hårdträning som gäller inför London, säger Mattias Skoog, Nobis Hotel.Andreas Andersson, driftschef Boom Boom Room har jobbat i branschen sedan 2004 i såväl Sverige som utomlands.– Jag var så imponerad av väldigt många av mina branschkollegor och blev faktiskt förvånad att just jag gick vidare. Är fortfarande lite tagen men riktigt laddad inför London och ser verkligen fram mot att visa vad jag går för även där, säger Andreas Andersson, Boom Boom Room.Rikard Enell som gick vidare redan i november arbetar till vardags som barchef på Le Rouge i Stockholm. Han har en gedigen bakgrund som bartender och har arbetat i branschen i cirka 13 år. Han började av en slump bakom baren i franska alperna och sedan dess har restaurangbranschen varit hans säte.– Motiveringen till att jag vann var att jag visade en ödmjukhet bakom baren, vilket är precis den känsla jag har till mitt yrke och mina gäster. Det känns väldigt smickrande att nomineringen faktiskt överensstämmer med mina känslor för yrket, säger Rikard Enell, Le Rouge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062