23948sdkhjf

Miljömärkt i alla led

I dagarna öppnas restaurang Motwalls Kök & Specerier i Vasastan i Stockholm. Här tas hållbarhet och tillgänglighet ett steg längre - all inredning är miljömärkt, maten är närproducerad och dessutom är har man satsat stort på tillgänglighet med obefintliga trösklar och ett höj- och söknbart bord.

Bakom Motwalls meny står Ola Mattson, en av restaurangens grundare. Ola driver även Utö Värdshus, trefaldig vinnare av Skärgårdens bästa krog och silvermedaljör i tävlingen Europas Bästa Kustkök 2006. Maten som serveras på Motwalls är årstidsvarierad klassisk svensk och inspirerad av Olas småländska barndom.Motwalls koncept bygger på att måna om både miljö och människa. Hållbarheten är genomgående i allt från personalens förkläden till lokal och inredning, till och med färgen på väggarna är ekocertifierad. Maten varieras efter säsong och baseras på råvaror från lokala leverantörer för att undvika långa transporter. Trösklar, belysning och ljudnivå är genomtänkta och anpassade för att passa alla.– Vi siktar på högsta betyg i både miljömedvetenhet och tillgänglighet. Vi välkomnar alla och ser det som en självklarhet att såväl par som singlar, småbarnsföräldrar och funktionshindrade ska trivas, säger Johan Turesson, en av Motwalls grundare och initiativtagarna till Smaka på Stockholm, den årliga mat och dryckesfestivalen i Kungsträdgården.Motwalls har även en butik i anslutning till restaurangen som säljer utvalda specerier och delikatesser. Hållbarhet är ett genomgående tema även i butikens produktsortiment. Här finns bland annat hemlagade och miljömärkta marmelader, oljor och choklad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062