23948sdkhjf

Distributionsproblem

Handels har strejkvarslat butiker och lager i detalj- och partihandel i Sverige från och med natten till fredag den 13 april. Handelsanställdas förbund vill ha betydligt kraftigare lönelyft i en kvinnodominerad bransch än vad arbetsgivarna är beredda att gå med på.
Martin & Servera är den enda restaurang- och storköksgrossist som är indragen i konflikten. Om konflikten träder i kraft, innebär det att Martin & Serveras restaurangkunder i hela landet kan komma att påverkas av leveransstörningar, helt eller delvis.
De verksamheter som berörs är Servera, Martin Olsson, Matsäljarna, Konservkompaniet,Dalbergs Gross, Servicegruppen, Strandbolaget och Riab Heselius.
De kunder som normalt får sina leveranser av livsmedel och drycker från Martin & Servera Restaurangdistribution är exempelvis caféer, restauranger, skolor, förskolor, sjukhus med flera.
Från konfliktåtgärderna undantas skyddsarbete enligt bestämmelse i Huvudavtalet mellan LO och SAF. Leveranser får ske till skolor, förskolor, sjukhus, äldreboende, fängelser och militära förband.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062