23948sdkhjf

Prinsen-krögare nysatsar

Italienska Il Tempo och cocktaileria i källaren på Prinsen, Peter Nordin och kollegeorna på PDF Brasserie Group ligger inte på latsidan, och mer ska det bli.
Restaurang Il Tempo på Södermalm i Stockholm har nyligen nyöppnat, denna gång i regi av italienfrälste krögaren Peter Nordin och kompanjonerna Daniel och Filip Guven, sedan tidigare äger de Prinsen och Zink Grill tillsammans.
Miljön på Il Tempo har varsamt rustats upp, och bland annat de karaktäristiska zebratapeterna, ursprungligen från Il Tempos förlaga i New York, Ginos, finns kvar.
– Il Tempo andas verkligen det genuina Italien. Vi serverar egenproducerat vin, egen olivolja, vi tillverkar vår egen pasta och charkuterierna kommer från noggrant utvalda producenter. Vi vill bjuda på nya upplevelser i en miljö som känns hemtam och avslappnande, säger Peter Nordin.
Kökschef på Il Tempo är Kristoffer Condroni, konditor Carina Nordin och restaurangchef är Richard Broni.
Men det händer mer i den lilla krogkoncernen, nydöpt till PDF Brasserie Group. I källaren på Prinsen har champagnebaren byggts om och nyöppnats som ”cocktaileria” med fokus på bra cocktails, charkuterier, ostron och givetvis champagne. Barchef är Rhys Vickery, tidigare Pontus! han får hjälp i baren av mixologen Fredrik Malm och Anton Olsson.
Med tre restauranger verkar det som om PDF Group är i expansionstagen.
– Vi vill gärna ha två enheter till. En av dem kan bli något med fast food, jag är intresserad av den branschen och det saknas den typen av ställen med kvalitets- och gårdstänk, säger Peter Nordin.
/Lena Ilkjaer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078