23948sdkhjf

Bocuse d'Or Europe till Sverige

Igår blev det klart: 2014 kommer Europas elitkockar till Sverige och Stockholmsmässan när vi ska arrangera Bocuse d'Or Europe. – Jag är otroligt stolt över att vi lyckades få tävlingen till Sverige. Vi ska ordna en tävling i absolut världsklass, säger Mathias Dahlgren, president i den svenska Bocuse d'Or Akademien.
Mathias Dahlgren är tillsammans med en 70 man stark svensk delegation på Bocuse d'Or i Bryssel, som är kvalificeringstävling till kock-VM i Lyon nästa år. Prins Carl Philip, landsbygdsminister Eskil Erlandsson och handelsminister Ewa Björling är tre andra deltagare.
- Vi har ett massivt stöd av alla från regeringen till restaurangsverige. Det är ett av Europas mest prestigefyllda matevenemang som nu ska gå i Stockholm, säger Mathias Dahlgren.
Från början ansökte Italien, Danmark, Sverige och Polen om kock-EM 2014. Bakom den svenska ansökan står Gastronomi Sverige som ägs av medlemmarna i Svenska Bocuse d'Or Akademin.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson är också han nöjd med att Sverige gick segrande ur striden om kock-EM.
– Det här stärker bilden av matlandet Sverige både nationellt och internationellt. Vi har kockar som är bland de bästa i världen, vi har fantastiska råvaror och vi ligger i framkant när det gäller utvecklingen. Det är därför vi får Bocuse d'Or till Sverige, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063