23948sdkhjf

Nya gäster i lågsäsong

Den nyligen genomförda Krogveckan driver trafik till restauranger i lågsäsong. Det visar årets siffror.
Krogveckan är över för denna gång och hela 81 procent av matgästerna valde då att besöka en ny restaurang som de inte tidigare provat. Utöver detta slog denna version av Krogveckan rekord – både i antal matgäster som krögare. 26 000 matgäster åt på de 180 deltagande restauranger.

Krogveckan är uppskattad av såväl krögare som gäster. Under kampanjen äter matgäster ”2 rätter för 200 kr” från den meny som restaurangen sätter ihop. Denna gång ansåg 94 procent av gästerna att Krogveckan-erbjudandet var bra eller mycket bra och 71 procent av krögarna säger att de gärna vill vara med nästa gång.

- Vi är mycket glada för Krogveckan då vi når ut till en stor publik. Att vi erbjuder hela vår meny under kampanjen är mycket uppskattat och ger oss samtidigt chansen att visa upp vad vi är för typ av restaurang. Vi ser Krogveckan som en mycket viktig del i att visa upp oss för nya gäster, och mer uppskattad, lyckad och billigare än traditionell annonsering, säger Magnus Johansson, restaurangchef på Hotel Skeppsholmen.

I Bookatables konsumentundersökning säger 53 procent av matgästerna att menyn var mest avgörande för valet av restaurang, vilket många krögare också fokuserade på denna gång, både vad gäller fler rätter att välja på, kompletterande dryckespaket mm. 73 procent av gästerna tyckte att restaurangernas menyer var bra eller mycket bra.

Bakom Krogveckan står Bookatable.com, en konsumentsajt för bordsbokning online.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094