23948sdkhjf

Scan lanserar lokalt gårdskött

Scan satsar på griskött från Trolle-Ljungby till restauranger.
– Det finns ett behov hos våra kunder att kunna skriva ut på menyn vart köttet kommer från. Med gårdsköttet möter vi det behovet. Fler kunder och konsumenter vill veta var maten de handlar kommer ifrån samtidigt som de ställer högre krav på ansvarsfulla uppfödare, säger Carina Lauer, produktchef på Scan.
Gårdsköttet som introduceras till restaurangerna kommer från Skånegården Trolle-Ljungby. Det handlar om picnicbog, benfri kotlett och benfri karré.Trolle-Ljungby står för god djurhållning. Gården har regelbunden tillsyn av djuren, nära samarbete med veterinär och lägger stort fokus på optimalt foder och stallmiljö.
– Vi är väldigt måna om att djuren har ett högt välbefinnande. Hälsosamma djur producerar bättre och godare kött. Att vara en del av Scans gårdskoncept är Trolle-Ljungbys sätt att stödja Scans arbete och initiativ till att skapa förtroende för svensk köttproduktion bland konsumenterna för att den ska finnas kvar i framtiden, säger Carl-Fredrik Wachtmeister, assisterande jordbruksförvaltare på Trolle-Ljungby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062