Tillbaka till 60-talet i Wenner-Gren Center
– Restaurangen kommer kunna servera den bästa lunchen i området. Menyn hämtar inspiration från våra utvalda gårdar och konceptet ”Retro” är också tänkt att avspegla en matmors sätt att ta tillvara på råvaror från hela djuret, arbeta efter säsong och laga allt från grunden, vilket är Sabis matfilosofi, säger Josefin Almkvist, driftschef på Sabis och ansvarig för den nya verksamheten.Festvåningen kommer att ha temat ”New York 1964” och ha utsikt över hela Stockholm. Det kommer även finnas en stor hörsal i huset för 180 personer samt flertalet mötesrum för olika behov.– Att få ansvaret att restaurera och förnya Wenner-Gren Center är verkligen en spännande utmaning. Det finns en stor källa att ösa ur från antikvariska utredningar, samtidigt som Sabis och Fabege vill föra in nya element i konceptet, säger Anna Wallerstedt Öberg på Murman Arkitekter, som fått uppdraget att hjälpa till med inredningen.Sedan tidigare driver Sabis de tre hotellen Smådalarö Gård, Fågelbrohus och Krusenberg Herrgård samt dagkonferensanläggningarna Näringslivets Hus och Nordic Forum.