Årets Werner till Ulf Wagner och Eva Södergård
Det som förenar Eva Södergård, kostchef i Avesta, och Ulf Wagner, krögare på Sjömagasinet och Basement i Göteborg, är förmågan att se människor, att bekräfta gäster och medarbetare och få kunskapen och stoltheten inom branschen att växa genom sitt inspirerande ledarskap, skriver tidningen Restaurangvärlden i ett pressmeddelane.– Werner var unik. Han var en av de där riktigt stora matlagarna som verkligen satt prägel på svensk gastronomi. Därför är det en ära att bli sammankopplad med honom på det här sättet, säger Ulf Wagner.– Jag känner mig otroligt hedrad och glad. Priset kommer inte bara att påverka mitt vardagliga jobb utan det blir ett lyft för måltidsverksamheten i hela kommunen, säger Eva Södergård.Årets mottagare av priset har utsetts med följande motiveringar:Ulf Wagner, krögare Sjömagasinet och Basement i Göteborg”Han är krögaren som förnyar och förvaltar med fingertoppskänsla och finess. En ödmjuk råvarufrälsare och pedagogisk vinvirtuos med känsla för mat, miljö och människor."Eva Södergård, kostchef i Avesta”Hon är kostchefen som vill, vågar och vinner. En jordnära och sinnlig måltidsinspiratör som gärna prövar nya grepp och som brinner för bra mat, kunniga medarbetare och lyckliga matgäster.”