Årets Werner till Ulf Wagner och Eva Södergård
Årets mottagare av Restaurangvärldens hederspris Årets Werner 2011 är krögaren Ulf Wagner, Göteborg och kostchefen Eva Södergård, Avesta.
– Werner var unik. Han var en av de där riktigt stora matlagarna som verkligen satt prägel på svensk gastronomi. Därför är det en ära att bli sammankopplad med honom på det här sättet, säger Ulf Wagner.
– Jag känner mig otroligt hedrad och glad. Priset kommer inte bara att påverka mitt vardagliga jobb utan det blir ett lyft för måltidsverksamheten i hela kommunen, säger Eva Södergård.
Årets mottagare av priset har utsetts med följande motiveringar:
Ulf Wagner, krögare Sjömagasinet och Basement i Göteborg
”Han är krögaren som förnyar och förvaltar med fingertoppskänsla och finess. En ödmjuk råvarufrälsare och pedagogisk vinvirtuos med känsla för mat, miljö och människor."
Eva Södergård, kostchef i Avesta
”Hon är kostchefen som vill, vågar och vinner. En jordnära och sinnlig måltidsinspiratör som gärna prövar nya grepp och som brinner för bra mat, kunniga medarbetare och lyckliga matgäster.”