Räms vidare till final i Årets Kock
Daniels vinnarrätt hette Bondgryta på frasig gårdsanka från Hagby med inkokt morot och bönor från Gotland samt bouquet garni och juryns motivering löd:"Oklanderligt hantverksmässigt! En harmonisk rätt där klassiska smaker möter en nutida presentation.Uppgiften var att på tre timmar laga upp sitt tävlingsbidrag inför publik. Kockarna tävlade med sitt bästa recept på valfri varmrätt, med enda villkoret att rätten måste innehålla minst en mjölkprodukt utöver smör.Sedan tidigare är Fredrik Lagberg, Görvälns slott, Järfälla klar för
final genom sin seger i den första semifinalen avÅrets Kock 2012, som
avgjordes den 28 oktober i Malmö. Ytterligare åtta kockar går vidare på
poäng från semifinalerna och gör upp om de återstående fyra
finalplatserna vid Sista chansen i Stockholm den 23 november.Samtliga tolv semifinalister som tävlade i Sundsvall:Robert Hedman, Görvälns slott, JärfällaDaniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, StockholmLeo Frodell, Pontus!, StockholmRikard Wicklund, Riddersviks Gård, HässelbyTommy Eriksson, Högberga Gård, LidingöDaniel Johansson, Lux Stockholm, StockholmAlbin Wessman, Stefan Eriksson Matstudio, StockholmJens Bergstrand, Griffin Steakhouse, StockholmKalle Eriksson, Och himlen därtill, StockholmKlas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, StockholmSimon Weinberg, Operakällaren, StockholmAndreas Simonsson, Lux Stockholm, StockholmÅrets semifinaljury bestod av:Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro Värdshus, ÄlvsjöMagnus Ek, Oaxen Krog, MörköHåkan Thörnström, Thörnströms kök, GöteborgStefano Catenacci, Operakällaren, StockholmJonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget, ÅreKarin Fransson, Hotell Borgholm, ÖlandYtterligare information:Fredrik Eriksson, juryns ordförande: 070-349 60 68Hanna Halpern, general Årets Kock: 070-555 82 82Anna Gustafson, presschef, Årets Kock: 076-116 43 31