23948sdkhjf

Eldigt på Ekstedts nya

Niklas Ekstedts nya restaurang öppnar i nästa vecka. Restaurang Ekstedt ligger på Humlegårdsgatan i Stockholm och temat är eld. Niklas vill dra in människans ursprungliga kokkonst i restaurangmiljön och tillagar all varm mat över olika typer av eld.
Människans ursprungliga matlagningsmetod – att laga mat över öppen eld – har för länge sedan försvunnit ur vår vardag. Det vill Stureplansgruppen och Niklas Ekstedt ändra på genom att föra in den i restaurangen.

All varm mat som serveras på Ekstedt tillagas av värmen från vedugnen, eldgropen eller den vedeldade spisen. Allt från havskräftor från västkusten, spanskt dilamm, till glödbakade äpplen kommer att färdigställas över elden.

Den inredningsmässiga inspirationen kommer från Niklas uppväxt i Jämtland och Skåne. Sandsten från Jämtland och Korsvirke från Skåne skapar tillsammans atmosfären i matsalen.

Ekstedts öppnar tisdagen den 22 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157