Gårdsköttbullar - nu även till restaurang
Vecka 45 blir Scans nya gårdsköttbullar även tillgängliga för
restauranger och storhushåll. Svensk gårdsköttbulle är grovmald, saftig
och milt kryddad med kryddpeppar. De har en hög kötthalt och är gjorda
på ett recept som Scan tagit fram tillsammans med Bäck Lantbruk i
Småland.– Idag är det ett stort konsumentintresse för svensk mattradition och husmanskost. Gårdsköttbullen har en mer hemlagad karaktär, med den grova strukturen och rejäla i storlek. De är kontaktstekta vilket ger en ojämn stekyta, precis som hemma när de steks i pannan. De passar perfekt till potatis och sås eller hemlagat potatismos och pressgurka, säger Carina Lauer, produktchef på Scan.Receptet till gårdsköttbullarna har Scan tagit fram tillsammans med bönderna Lena och Roland Johansson på Bäck Lantbruk. Och resultatet är helt i Lenas stil; rejäla och saftiga köttbullar som är lite ojämna till formen samt lätt kryddade med kryddpeppar. Kötthalten är hög, 80 % och varje köttbulle väger 24 gram. Köttbullarna innehåller traditionella köttbulleingredienser som potatis, lök, ströbröd och ägg.I detaljhandeln säljs köttbullarna under konceptet ”Välkommen hem till svenska gårdar” som bygger på svenska smaker och svenskt ursprung. Från och med vecka 45 distribueras gårdsköttbullarna även till restauranger och storhushåll under namnet Svensk Gårdsköttbulle.