23948sdkhjf

Skebo Herrgård Årets Viltmatrestaurang

Årets Viltmatrestaurang delades ut den 10 november i samband med seminariet Dining Trends på Stockholmsmässan. Prisutdelare var Rolf Salomonsson från Svenska Viltmatakademien.
- Priset vill uppmärksamma om, öka kunskapen och utnyttjandet av viltkött. Förra året vann Fäviken Magasinet så årets vinnare är i gott sällskap.
Det blev alltså Skebo Herrgård som vann titeln och i motiveringen står bland annat att "Årets viltmatrestaurang 2011 har i alla delar av sin verksamhet, viltkött från egna marker och hägn, produktion och förädling, konferensaktiviteter och jaktarrangemang, samlad marknadsföring och en kökskonst på toppnivå nyttjat viltet och jaktens möjligheter för att skapa en högkvalitativ produkt för egen utveckling och lönsamhet.

Det var kökschefen Jonatan Fogel som tog emot priset och han berättade lite om sin och herrgårdens filosofi:
- Vi producerar lamm, kalv, nöt och hjortar i hägn och all djuruppfödning är ekologisk. Vi har egna jaktmarker och egna jägare som förser herrgårdsköket med älg, rådjur, vildsvin, hare, and med mera.
I Skeboskogen hittar vi svamp, lingon, blåbär och från sjön Närdingen nedanför herrgården får vi fina gäddor. Våra grannar hjälper till med skörden. Köket köper in och använder enbart hela djur, även de lite mer udda styckningsdetaljerna som lungor, tunga, kinder och inälvor.

- Jag brinner för långkok och det är härligt att se hela kökspersonalen ute i parken och skogen för att skörda äpplen och nypon! I övrigt samarbetar vi med lokala producenter, som levererar ekologiska grönsaker och ostar till oss. Våra ledord är ”ekologiskt och närproducerat” och det genomsyrar allt från våra menyer, till hemsidan och genom hela vår marknadsföring. Det gäller vårt sätt att arbeta på alla avdelningar på hotellet; reception, försäljning, restaurang och givetvis köket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094