23948sdkhjf

Utmärkelse till skolmatsdebattör

Tidningen Allt om Mat:s Stora Matpris 2011 går till Annika Unt Widell, projektledare för Skolmatens vänner.
Annika Unt Widell, dietist och kommunikatör med bas i Södra Sandby i Skåne, har under många år arbetat för att förbättra den svenska skolmaten. Hennes enträgna arbete med att upplysa de folkvalda och departementen om läget för skolmåltiderna har bidragit till lagändringen som trädde i kraft den 1 juli i år. Enligt den nya lagen ska maten som serveras i skolan inte bara ska vara gratis, den ska också vara näringsriktig.

Juryns motivering:
Allt om Mat:s Stora Matpris tillfaller år 2011 Annika Unt Widell för att hon med mod, kraft och oförtrutet engagemang driver frågan om bättre skolmat.

Om priset:
Allt om Mat:s Stora Matpris har delats ut sedan 1986. Mottagaren utses av tidningens redaktion, som strävar efter att ge priset till en person eller organisation som gjort en bestående insats för den svenska matens standard och kultur.
2010 gick priset till hemmabagaren och bloggaren Martin Johansson. Bland tidigare pristagare finns bland andra ekobonden Rolf Axel Nordström på Ängavallens gård (2009) och journalisten Mats-Eric Nilsson (2008), författare till böckerna Den hemlige kocken samt Äkta vara.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08