23948sdkhjf

Startfältet klart i Vassaste Kocken

Det var fem kockar som tog sig vidare till final på tid från de två semifinalerna i Vassaste Kocken. Två av dem tog sig vidare från semifinalen i Sundsvall och tre från Malmö. Det handlade om att göra en maräng, det vill säga separera och vispa äggvita, så fort som möjligt.
De som tog sig vidare på tid var från Malmö hemmahoppen Jimmy Brorsson och Tommie Hassel samt Gilberto Diaz från Örebro. Både Jimmy Brorsson och Gilberto Diaz har flera starter bakom sig i tävlingen. Tommie Hassel däremot är inte bara finaldebutant han är den klart yngste i startfältet.

Från Sundsvall tog sig även där en hemmakock vidare – Nils Lindsköld. Han jobbar till vardags i köket på Casino Cosmopol. Ingen av de tre stockholmarna i semifinalen i Sundsvall tog någon finalplats. Det gjorde däremot Umeåkocken Markus Ludvigsson som arbetar på Viktoria.

Finalen går i slutet på april nästa år under den stora branschmässan Gastronord i Stockholm.
Klara för finalen sedan tidigare är semifinalvinnarna Oscar Brönmark från Årstiderna samt Daniel Agrell från Loka Brunn i Grythyttan.
De sju kvalificerade kockarna ställs i finalen mot titelförsvararen Daniel Högnert, kock på Årstiderna i Malmö.

Finalister, Vassaste Kocken 2012

Jimmy Brorsson, 24 år
Falsterbo Golfrestaurang

Gilberto Diaz, 40 år
Global Gastronomi, Örebro

Tommie Hassel, 19 år
Sankt Gertrud, Malmö

Nils Lindsköld, 21 år
Casino Cosmopol, Sundsvall

Markus Ludvigsson, 27 år
Viktoria, Umeå

Oscar Brönmark, 25 år
Årstiderna, Malmö

Daniel Agrell, 32 år
Loka Brunn, Grythyttan

Daniel C Högnert 32 år
Årstiderna, Malmö
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063