23948sdkhjf

Kött från hela världen

Annerstedt Flodins lanserar ett nytt koncept under benämningen ”Chosen By Farmers”.
Oavsett varifrån i världen du väljer att köpa ditt kött är det i slutänden bonden, djurens välmående och naturen som skapar kvaliteten. Det är med den vetskapen som Annerstedt Flodins valt att inleda ett unikt samarbete med några utvalda bönder och uppfödare runt om i världen. I det nya konceptet ”Chosen By Farmers” är det bönderna själva som sörjer för att ge djuren de allra bästa förutsättningarna
för att få fram ett högkvalitativt kött.
Först ut är lamm från Nya Zeeland, ett land där lammuppfödning gått i arv i flera generationer. I ”Chosen by Farmers” konceptet är djurhållningen av största vikt. Därför är lammen frigående och uppväxta på vidsträckta gräsbeten där de vistas året om.
– Det här är ett helt nytt sätt att jobba tillsammans med bönder och djuruppfödare. ”Chosen By Farmers” är skapat av människor som sätter en stor stolthet i sitt yrke och sina djur, säger Mikael Olsson, VD Annerstedt Flodins.
Detta är också ett sätt att möta konsumenternas ökade efterfrågan på lamm. Enligt en undersökning av Scan har konsumtionen av lamm ökat från ett halvt kilo till ett och ett halvt kilo per person och år under de senaste tio åren. Många gånger är bristen av lammkött stor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093