23948sdkhjf

Årets kokböcker ska koras

Sedan 2001 har Måltidsakademiens jury bedömt och kategoriserat all måltidslitteratur som givits ut i Sverige, med syfte att befrämja goda, fina och lärorika böcker i genren. De utkomna böckerna presenteras varje år i akademiens ”Guide till Årets Svenska Måltidslitteratur” som presenteras på Bokmässan i Göteborg.
Prisutdelning till de olika klassvinnarna och ”Årets bästa bok alla kategorier” har tidigare skett vid Måltidslitteraturens dag som hållits i Grythyttan. År efter år leder Sverige världsligan när det gäller antalet utgivna kokböcker per capita. Sedan 1990-talet har siffran stadigt legat kring 350 (!) titlar, alltså ungefär en ny kokbok om dagen.

Den namnkunniga juryn, ivrigt stöttad av Carl Jan Granqvist, består av: Christina Mattsson, styresman för Nordiska museet (ordförande); Birgit Hemberg, matskribent och kokboksförfattare; Jens Linder, kock och matskribent; Christina Möller, tidigare chef för KF:s provkök; Dick Norberg, grafisk formgivare och Karsten Thurfjell, kultur- och vinjournalist på Sveriges Radio.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094