23948sdkhjf

Josefin Baummann är Årets Konditor

På fredagseftermiddagen avgjordes Årets Konditor på Nordiska museet i Stockholm. Vinnare blev Josefin Baummann från Chokladfabriken i Stockholm.
Josefins tårta hette "Sweet Josefine" och bestod av en browniebotten, kesellamousse, griottemarmelad, hasselnötsdaquisebotten och pannacotta). Josefine är 23 år och vann 2009 tävlingen "Årets chokladpralin".

På andra plats kom Fredrik Johansson, Ett Bageri i Stockholm och trea blev Märta Grundberg från PM bröd & sovel i Växjö.

Årets konditor är tävlingen där Sveriges fem bästa konditorer gör upp om titeln svensk mästare i konditori. Tävlingen ger en inblick i konditorhantverket och är en uppvisning i smak, kreativitet och yrkesskicklighet. Temat för årets tävling var ”Styla om ett kafferep”.
– Vi har haft kafferep i århundraden och traditionen är starkt förankrad i de svenska hemmen. Med årets tema vill vi se en modern tolkning av ett kafferep på ett konditori. Finlisterna ska skapa bakverk som är innovativa både till smak och monteringsdesign och ta det traditionella hantverket bakom ett kafferep in i framtiden, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer.

Under den fem timmar långa tävlingen fick finalisterna skapa en trevåningstårta, en nyskapande kondisbit i 20 exemplar samt ett hemligt bakverk från en råvarukorg vars innehåll avslöjas för finalisterna kvällen innan finalen. Samtliga bakverk tillverkades på plats på Nordiska museet och en stor publik följde konditorerna tävlingen igenom. Skapelserna bedömdes av en metodjury och en smakjury. Vinnaren tilldelas den ärofulla titeln Svensk Mästare i konditori och ett stipendium på 40 000 kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078