23948sdkhjf

Stekhus möter skaldjur på nya Norda

I januari öppnar Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post i Göteborg. Bakom konceptet står Marcus Samuelsson och långvariga medarbetaren Jimmy Lappalainen som kommer att driva restaurangen på plats.

Jimmy Lappalainen har lämnat New York och nu landat i Göteborg för att driva restaurangkonceptet Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post. Jimmy och Marcus har arbetat sida vid sida i mer än 10 år och Jimmy har arbetat på Aquavit, Riingo och Red Rooster Harlem och lagat mat till världens mäktigaste man, president Barack Obama. Han har också arbetat i Sverige hos Håkan Thörnström. Jimmy kommer driva Norda, som omfattar hotellets samtliga serveringar och menyer och en röd tråd löper genom alla menyer där amerikansk stekhustradition möter Göteborgs skaldjurstraditioner.Namnet Norda är en sammanslagning av det bästa som Nordamerika och Norden kan erbjuda gastronomiskt. Skaldjursrätter möter grillrätter och amerikanska viner delar på uppmärksamheten med lokala svenska ölsorter. En kombination av den amerikanskt opretentiösa njutningen med stämningen i Göteborg. Det ska finnas något för alla - från dyra köttbitar och hummer till en halv special eller varm smörgås. Posthusets originaldetaljer från dåtid möter nutid och skapar en intim och familjär stämning i à la carte restaurangen Norda Bar & Grill där rotisserier, flinka bartenders och öppna kök förstärker upplevelsen tillsammans med Marcus och Jimmys nya tolkningar av klassisk amerikansk "comfort food".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078