23948sdkhjf

Stadskamp om räkmackor

I två halvlekar – en på Stockholm Arlanda Airport och en på Göteborg Landvetter Airport – ställs Göteborg och Stockholm mot varandra den 13 oktober, dagen innan Räkmackans dag. I den östra ringhörnan: Hav – Hötorgshallens mest stockholmska fiskhandlare.
Hemligheten bakom Hav är att det drivs av två kockar med rika erfarenheter från toppkrogar som Operakällaren och Gyldene Freden. Ägarna Pär-Anders Bergqvist och Anders Engvall värnar om världens hav och dess artrikedom och personalen på Hav guidar dig gärna till de bästa miljövalen.
I den västra ringhörnan: Feskarbröderna – en göteborgsk institution.
Motto: Gôrgo fesk helt enkelt! I deras butiker i Nordstan och Frölunda finns ett stort och brett utbud av allt man kan önska sig inom fisk och skaldjur. Läckra skaldjurs- och laxfat, smörgåstårtor med mera. Feskarbröderna satsar på närfiskat och har full koll på hela kedjan från båt till butik.
Varje butik gör 100 små räkmackor (munsbitar). Dessa ska vara anonyma, dvs ingen ska veta vem som har gjort dem. Mackorna testas av resenärer på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport (50 på varje flygplats). Röstar gör man genom att lägga den vinnande mackans assiett i valurnan, medan förloraren hamnar i papperskorgen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062