23948sdkhjf

Rutinerat gäng i första semin

Nu drar Årets Kock igång med semifinalerna. Första gänget ut tävlar i Malmö den 28 oktober. Elva av tolv tävlande har tidigare tävlat i en Årets Kock semifinal eller final.

Det är nu klart vilka tolv kockar som möts i den första semifinalen i Malmö den 28 oktober.De tävlande i Malmö är:Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, GöteborgAlexander Sjögren, Vendel Ales Stenar, KåsebergaMartin Hansen, Grand Hotel, LundMartin Petterson, Restaurang Fond, GöteborgDaniel Müllern, Brasseri Östergatan, YstadAndreas Landén, Collegium Konferens & Restaurang, LinköpingJakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, SkanörJonas Espefors, Salt & Sill, KlädesholmenFredrik Juhlin, Hesselby Slott, HässelbyAnders Dahl, Hufvudsta Gård Mat & Möten, SolnaFredrik Lagberg, Görvälns Slott, JärfällaJohan Backeus, Lux Stockholm, StockholmDen 26 oktober offentliggörs vilka 12 kockar som möts i den andra semifinalen i Sundsvall den 15 november.Årets Kock 2012 avgörs i två semifinaler, en Sista chansen och slutligen final. De båda vinnarna av semifinalerna i Malmö 28 oktober och Sundsvall 15 november får varsin plats i finalen. Ytterligare åtta kockar går vidare på poäng från semifinalerna och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid Sista chansen i Stockholm den 23 november. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm Waterfront, Stockholm den 25 januari 2012.De knappt 150 bidragen till årets tävling bedömdes anonymt av en jury bestående av ett 15-tal av Sveriges mest välmeriterade kockar. Först när resultatet av juryns arbete var klart offentliggjordes namnen bakom tävlingsrätterna. Tävlingsuppgiften var att kreera en valfri varmrätt, med enda villkoret att den måste innehålla en mejeriprodukt utöver smör.Årets uttagningsjury bestod av:Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro värdshus, Älvsjö, Markus Aujalay, Årets Kock 2004, ordförande i föreningen Årets Kock, Winterviken, Stockholm, Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget, Åre, Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland, Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg, Ulrika Bengtsson, Roger Smith Hotel, New York, Elisabeth Johansson, Mediamat, Stockholm, Henrik Nordström, Restaurang Lux, Stockholm, Magnus Ek, Oaxen Krog, Mörkö, Danyel Couet, F12 gruppen, Stockholm, Per Bengtsson, PM & Vänner, Växjö, Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, Fond, Göteborg, Malin Söderström, Moderna Museet, Stockholm, Elin Runudde, Hotell Granen, Åre, Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm, Anders Vendel, Vendel at Sturehof, Malmö samt Magnus Lindström, Årets Kock 2003, Swedish Taste, Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061