Fazer Culinary Team till OS nästa år
Fazer Culinary Team är uttaget att tävla i storköksklassen i OS 2012. Under 2010 rekryterades Fazers bästa kockar till Fazer Culinary Team. De har sedan dess legat i hårdträning för att skapa OS-menyn och arbeta tillsammans i köket. Med temat ”Genom djupa hav och gröna skogar” bjuder Fazer Culinary Team in till det nordiska skafferiet och smakupplevelser utifrån vad hösten erbjuder. Menyn förädlar klassiska regionala råvaror till nya smakupplevelser. Sveriges saltstänkta Östersjökust bidrar med strömming; den klassiska fisken som har en självskriven plats i det svenska matarvet. Från de djupa skogarna hämtas ren, lingon och kantareller - säsongens finaste skörd med en stark förankring i det nordiska köket. Menyns omsorgsfulla sammansättning värnar om matgästens hälsa och välbefinnande – god mat som både smakar och gör gott.OS-finalenUnder OS-finalen ska de tävlande lagen tillaga en lunchmeny för 150 personer på fem timmar. Menyn ska bestå av en soppa, två kötträtter alternativt en kötträtt och en fiskrätt, en vegetarisk rätt, en inbjudande salladsbuffé och dessert.Fazer Culinary Teams medlemmarStefan Landqvist, lagledare, Restaurang Slottsviken i GöteborgNiklas Edgren, Restaurang Smak i KumlaJoakim Mueller, Restaurang ICA HK i StockholmDaniel Sparrfeld, Åkeshofs slott i Stockholm Pelle Chul Magnusson, Restaurang Carl Gustav i Malmö