23948sdkhjf

Förvånande resultat

"Bäst-före-datum saknar betydelse när svensken lagar mat". Allt enligt Knorr som låtit drygt 1000 personer svara på frågor om matvanor.

Ett av de mer uppseendeväckande resultaten i Knorrs undersökning visar att 61 procent av deltagarna kan tänka sig att bjuda på mat med råvaror som har ett utgånget bäst-före-datum. Som anledningar nämns att det inte skavara några problem om råvaran känns fräsch och luktar gott samt att märkningen bara är en rekommendation. Det är främst männen som tycker det är okej att använda gamla råvaror.– Undersökningen visar att Sveriges konsumenter har god insikt i datummärkning. Det mest positiva med svaren är att folk, mot bakgrund av resultaten, inte kastar råvaror och mat i onödan, säger Jesper Dolve, produktchef Knorr.Detta resultat går trots allt stick-i-stäv mot den allmänna uppfattningen att vi kastar mat och mejeriprodukter när "bäst-före-datumet" är passerat, även om produkten är bra.Ett annat intressant resultat från undersökningen är att en majoritet av de tillfrågade tycker att Kokbokens framtid är begränsad. Svenska folket tycker bevisligen om matlagning, men var finner de sin inspiration till nya maträtter?Resultaten från undersökningen visar att så många som tre av fyra personer hittar sina recept på internet. Kokböcker hamnar på andra plats med 61 procent. Det är dock inte alla som använder recept. På frågan ”Lagar duhelst mat efter eget huvud eller recept?”, svarar hälften att de lagar mat efter eget huvud jämfört med 36 procent som uppger att de gärna följer ett recept. Noterbart är även att var tredje tillfrågad är positiva till att helt ersätta traditionella kokböcker med applikationer i mobiltelefoner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062