23948sdkhjf

Satsning på viltkött

Projektet går ut på att öka tillgängligheten på viltkött i butiker, på restauranger och i storkök. Allmänheten ska få upp ögonen för viltköttet helt enkelt, och när de fått det ska butikerna också förmås att erbjuda viltkött i kyl- och frysdiskar.
Projektet ska egentligen omfatta hela Sverige, men i höst blir det länen inom Jägareförbundets SO-Mitt, alltså Gävleborg, Dalarna, Värmland, Örebro, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland.
Pengarna kommer dels som ett extra anslag från Jordbruksdepartementet på en halv miljon, dels som ett anslag på 600 000 kronor från Jordbruksverket.

– Inga medel är tagna ur viltvårdsfonden, intygar förbundsstyrelseledamoten Torbjörn Larsson, en av initiativtagarna.
Ledare för pilotprojektet var Sven-Åke Larsson, som nu får fortsätta som ledare för hela projektet. Sven-Åke var tidigare krögare på bland annat Färna herrgård och ordförande i Svenska Kockars Förening.

Till sitt stöd har han en projektgrupp bestående av jaktvårdskonsulent Lars Björk och Åsa Söderberg på kontoret i Västerås samt länsordföranden i Västmanland tillika förbundsstyrelseledamoten Torbjörn Larsson.
– Vi hinner inte få till ett bra projekt med hela Sverige, tiden är lite kort, men vi kör nu hela Mellansverige, säger Sven-Åke Larsson.
Det blir två viltmatsveckor under projektet, den första redan under första veckan i september då vildsvinskött står i centrum. Den andra veckan kommer första veckan i november då fokus läggs på älgköttet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062