23948sdkhjf

Ingen vanlig post

Marcus Samuelsson och Jimmy Lappalainen har jobbat ihop i många år i New York. Nu ska de köra tillsammans i Göteborg, på nya Clarion Hotel Post.

När Marcus Samuelsson, en av landets mest kända och meriterade kockar, återvänder till forna hemstaden Göteborg är det för att öppna Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post. 26 januari 2012 slår man upp portarna med Marcus som kreativ motor. Ansvarig på plats blir Jimmy Lappalainen, från hans New York-succéer Aquavit, Riingo och Red Rooster Harlem. - Jag har precis flyttat hem till Sverige efter många år som kock utomlands. Erbjudandet att få driva Norda Bar & Grill och möjligheten till ett fortsatt samarbete med Marcus gick inte att motstå. Extra kittlande är det att få bidra till en helt ny sorts mötesplats. Jag är övertygad om att både stans invånare och besökare kommer att bli glatt överraskade av Posthuset nya funktion. Huset blir ett nav för en massa spännande saker som händer i den här stan. Att det råkar finnas ett fantastiskt hotell och en bra restaurang blir liksom bara en bonus, säger Jimmy Lappalainen. – Norda är en sammanslagning av det bästa som Nordamerika och Norden kan erbjuda gastronomiskt. Vi har inspirerats av den amerikanska stekhustraditionen och omtolkat den för västkustens huvudstad, där vi frestar matgästerna med olika konstellationer av smaker. Skaldjursrätter ska möta grillrätter och amerikanska viner ska dela på uppmärksamheten med lokala svenska ölsorter, säger Marcus Samuelsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078