23948sdkhjf

Tommy och Jens på jakt efter de bästa smakerna

Nu drar jakten på Sveriges bästa smaker igång. Sverigeresan besöker åtta platser i sommar med Tommy Myllymäki och Jens Dolk som smakjägare.
I sommar kommer Mitt kök Sverigeresan till åtta olika platser i landet (se RS nr 4/5, sid 69) för att lyfta fram Sveriges bästa smaker. Stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk leder jakten på råvarorna och besöker odlare, uppfödare och producenter längs vägen. Inslagen kommer att sändas live onsdag-lördag i Nyhetsmorgon i TV4.
På varje ort kommer publiken att kunna ta del av Sverigeresan på olika sätt.

Restaurangen – fyra kvällar i veckan, onsdag-lördag, finns en unik chans att njuta av en 5-rätters middag gjord på traktens specialiteter. Menyn skrivs om för varje vecka och utgår från de råvaror som Tommy och Jens hittat på sin resa, där ingår även svenskodlat vin och andra drycker såsom äppelmust och blåbärsdricka. Restaurangen har plats för 40 gäster som får en kväll med många nya upplevelser och samtal om råvarornas ursprung och Sveriges speciella smaker. Biljett till middagen köper man via Ticnet.

Matmarknaden – varje lördag presenteras en stor matmarknad där du får möta producenter och de bästa råvarorna som finns i regionen. Det blir en heldag med mattips från scenen och pajbakartävling där besökarna själva kan bidra med sin kreativitet. Tommy och Jens kommer under dagen att utse en vinnare för regionens bästa paj.

Seminarium - på varje stopp på turnén kommer även ett seminarium att anordnas med talare från orten. Ämnena som kommer att diskuteras är bland annat hur vi ska uppnå visionen om Sverige som ett nytt matland, går det att servera lokalproducerad mat på flyget och erfarenheter av 100 skolköksbesök.

Sommarens turnéstopp
Restaurangen Marknaden
30 juni - 2 juli Ekebyhovs slott, Ekerö 2 juli Skeppsbron
6 juli - 9 juli Kruttornet, Visby 9 juli Cramergatan
13 juli - 16 juli Bjäre Härads
Hembygdspark, Båstad 16 juli Dahlmanska tomten
20 juli - 23 juli Grennaskolan, Gränna 23 juli Kanalplan
27 jui - 30 juli Läckö Slott, Lidköping 30 juli Spikens fiskeläge
3 augusti - 6 augusti Gullmarsstrand,
Fiskebäckskil 6 augusti Kungstorget
10 augusti - 13 augusti Brunkulla gård,
Fannbyn 13 augusti Stortorget
17 augusti - 20 augusti Hägnan
Gammelstad, Luleå 20 augusti Storgatan

- Jag vill hitta historierna som är värda att berätta och skapa upplevelser både på TV och för dem som kommer och besöker våra restauranger, marknader och seminarier. Det känns kul att Tommy och jag gör det tillsammans, vi kommer att komplettera varandra bra med mat och dryck, säger Jens Dolk.
- För mig var det här ett självklart projekt att vara med i. Jag har alltid brunnit för landsbygden och nu får jag en möjlighet att både inspirera mig själv och andra genom att resa runt och upptäcka vad som finns, menar Tommy Myllymäki.

Sverigeresan är en del av Mitt kök som är ett koncept som TV4-Gruppen har utvecklat i samarbete med VisitSweden, LRF, Hushållningssällskapen och Expressen. Syftet med Mitt kök är att lyfta fram och tillgängliggöra svenska smaker och produkter, och därmed få oss svenskar att upptäcka all vår goda mat och över tiden bygga stoltheten över den.
För mer information läs på www.mittkok.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062