Karibiskt på campingplats
Konceptet Pèlican handlar om måltider där västindiskt flip-flop-liv med karibiska drinkar och kryddig BBQ möter svenskt hav och långa sommarnätter. Initialt kommer Pélican och underkonceptet Petit Pélican möta gästerna på Malmö Camping och First Camp Tylösand samt två av gruppens systeranläggningar på Öland (Ekerums camping och Eriksöre Camping).First Camps VD Jens Fylkner säger att "alla undersökningar pekar på samma sak – campinggäster är som turister är mest och de blir allt mer kräsna i sin syn på restauranger och måltider under sin ledighet. Därför är vi jättenöjda med att ha fått till denna lösning där Pélican rullas ut på First Camps destinationer. Entreprenörerna bakom Pélican har lång erfarenhet som krögare och bland initaitivtagarna finns namn som Johan Däldehög och Magnus Patrikson som bland annat ligger bakom restaurangerna Peacock med sommarkrogen Port de Soleil samt Biljardpalatset, Sveriges största biljardrestaurang.Pélican Grills VD Michael Stillbäck tror stenhårt på kombinationen camping, svensk sommarturism och bra måltider. - Vi har investerat stort i att få till ett verkligt vinnarkoncept. Vi blir först i Sverige med rotisserie som är en rustik grillteknik med anor från medeltiden vilket borgar för unika grillupplevelser. Vår rotissör är handbyggd och kommer ifrån världens mest välrenommerade konstruktörer av denna unika typen av grillar.