Säkrare restauranger med ny kurs
Sveriges Hotell & Restaurangföretagare, SHR, har inlett ett samarbete med töldskyddsföreningen, SSF, för att skapa säkrare hotell och restauranger.– Utifrån SSFs kompetens inom säkerhetsfrågor och SHRs branschkunskap har vi tagit fram en utbildning som ger handfasta, anpassade och praktiska säkerhetsråd till hotell- och restaurangföretagen för att skapa säkerhet och trygghet för såväl personal som gäster, säger Maria Dahlstedt, chef för SSF Utbildning.Kursen omfattar en rad viktiga områden som ger ökade möjligheter att skapa ett helhetsperspektiv på säkerheten i den egna verksamheten. Det handlar om allt ifrån omvärldsanalys till riskhantering och tekniska åtgärder för att förebygga risker.En målsättning är också att metodiskt skapa en god säkerhetskultur inom företagen utifrån rutiner och regler. – I och med samarbetet med SSF kan vi hjälpa branschföretagen att skapa en ännu tryggare miljö. Det behöver inte vara så krångligt, ofta räcker det att man ser över sina rutiner. Här kommer de checklistorna som har tagits fram att vara till stor hjälp, säger Clemens Wantschura, utvecklingschef vid SHR.