23948sdkhjf

Sommar, sommar...

I veckan presenterades de 58 sommarvärdar som ska prata i P1 i sommar. En av dem är kocken Leif Mannerström.

Radioprogrammet Sommar har sedan 1959 varit något av en


institution i Sveriges Radio. Varje år bjuds lyssnarna på självutlämnande,


humoristiska eller eftertänksamma program från och med midsommardagen och


57-58 dagar framåt.Programmet leds varje dag av en ny sommarvärd som också får


välja musiken till sitt program. Sommarvärdarna kan, enligt Sveriges Radio, vara allt från folkkära


artister och idrottsmän till politiker, akademiker eller andra experter. I år


är en av dem krögaren och kocken Leif Mannerström, som programmet till ära har skapat en


sommarpratargryta, där späda primörer utgör grunden. I väntan på hans program, den 2 augusti, kan vi avslöja receptet:4 portioner:400 g fast vit fisk (tex abborre)


2 dl skalade räkor


1 l fiskbuljong


3 dl grädde


400 g kokt färskpotatis


1 knippe morötter


1 knippe vårlökar (gärna röda och gula blandat)


1 näve spritärter


2 nävar haricots verts


1 knippe rädisor


3 äggulor


Färska örter (tex dill, gräslök, körvel)


Salt och peppar


1/2 msk smör

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078