23948sdkhjf

Mer ekologisk mat på sjukhus

Nu blir det mer ekologisk mat på flera sjukhusrestauranger i Stockholms län, sedan Sodexo har valt att certifiera enligt KRAVs förnyade restaurangregler.

KRAV-certifieringen gäller för restaurangerna på Danderyds


sjukhus, Karolinska universitetssjukhuset Solna, Huddinge och Södertälje


sjukhus. KRAV-certifiering är en del av Sodexos miljö- och hållbarhetsarbete och


stämmer överens med landstingets uppsatta miljömål på 25 procents andel


ekologiska livsmedel.– KRAV-certifieringen är ett utmärkt sätt att i linje med


landstingets miljömål öka andelen ekologiskt i våra restauranger, samtidigt som


vi tillhandahåller en efterfrågad produkt till våra gäster, säger Jonas Parkvall,


distriktchef på Sodexo.I dag finns knappt 600 KRAV-certifierade restauranger i


Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062