23948sdkhjf

Italienskt gästspel på Akvarell

Det italienska gästspelet äger rum under tre dagar i sommar, 14-16 juli. Marilisa Allegrini är sjätte generationen i en av världens mer framstående vinfamiljer. Med mer än 150 års erfarenhet av vinmakande på högsta nivå är Allegrini ett mycket respekterat vinhus med Amarone som en av de stora specialiteterna. Men Allegrini gör inte bara viner i Veneto. Idag är man också mycket framgångsrika med sina vinsatsningar i Bolgheri och Montalcino i Toscana.

Donatella Zampoli är ett aktat namn i det matroade Italien. Hennes kulinariska CV är mycket långt med erfarenheter från bl anrika hotell i Asien och lyxkryssare. Hon fick en stjärna i Guide Michelin då hon drev restaurangen Mas del Saugo i Cavalese. Idag fungerar hon som gastronomisk konsult åt familjen Allegrini och är kulinariskt ansvarig för verksamheten på familjens renässansslott Villa della Torre.
Donatella Zampoli kommer att bjuda på en rad tapasliknande smårätter, innan det är dags för den stora avsmakningsmenyn som bland annat innehåller råvaror som zucchiniblommor, sparris, hummer, marulk, lammkotletter med mera. Till detta serveras passande Allegrini-viner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063