Möte med expertrådet
- Om vi ska bli Europas nya matland krävs, förutom en livskraftig livsmedelsproduktion, att vi får det rykte som svensk mat förtjänar. Det handlar om hur vi tar tillvara och marknadsför våra produkter och om stoltheten för vad det svenska köket kan erbjuda. Att etablera Sverige som en kulinarisk nation är ett långsiktigt arbete och jag tycker att vi har kommit en bra bit på väg, säger Eskil Erlandsson.
Landsbygdsministern tillsatte under sommaren 2010 ett expertråd för Sverige- det nya matlandet som med sin erfarenhet och sakkunskap är rådgivare och inspiratörer för arbetet med visionen. Expertrådets tolv medlemmar representerar visionens fem fokusområden: primärproduktion, förädlad mat, offentlig mat, matturism och restaurang.
Expertrådet består av: Annika Unt Widell, Maria Masoomi, Fredrik Eriksson, Lars-Göran Pettersson, Torsten Mörner, Magnus Dafgård, Jill Axelsson, Per Styrgård, Carl-Jan Granqvist, Per Bengtsson, Mathias Dahlgren, Bodil Cornell.