23948sdkhjf

Bäst på bak

Det blir nordisk landskamp för bagare på Sveriges Bageri & Konditorimässa som hålls den 15-18 september på Kistamässan i Stockholm.
Det svenska bagarlandslaget har utmanat de övriga nordiska länderna i att tävla om vem som är nordens bästa bagare. Tre bagare per land tävlar om segern i momenten dekorbröd, matbröd och sött bröd. Tävlingarna arrangeras i samband med Sveriges Bageri & Konditorimässa den 15-18 september.
Vinnaren av landskampen utses av en nordisk jury och presenteras lördagen den 17 september kl 16.00.
– Bagarlandslaget har kvalificerats sig till VM-finalen i Paris i början på nästa år. Vi ser tävlingen som ett bra sätt att under VM-lika former testa hur laget ligger till i förberedelserna. Det är också ett utmärkt sätt att visa upp hantverk och de fantastiska skapelser laget gör, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som står bakom Bagarlandslaget.

Utöver landskampen kommer Sveriges mest trendiga och näringsriktiga macka att utses i Mack-SM. Finalisterna kommer inför publik att producera 20 mackor på 45 minuter och sedan bedömas av en jury efter bland annat kreativitet, smak och tillverkningssätt. Tävlingen arrangeras för nionde gången av Sveriges bagare & konditorer.

Seminarieprogrammet för mässan innehåller sex spår och handlar om råvaruhandel, effektiv marknadsföring, hur man blir en bättre säljare, exponering i butik, trender, samt myter och sanningar kring bröd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078