23948sdkhjf

PM&Vänner hyllas igen

Det var två glada och märkbart rörda restaurangägare som stod på scenen i Biografen Garvaren i Ljungby.
– Varmt tack till alla. Vi har fått en del priser genom åren, men då brukar vi få åka till Stockholm och hämta dem. Det är därför en fantastisk ära att få ta emot det här priset i Ljungby, sa Per Bengtsson, som såg det som en framgång och ett erkännande för branschen att en restaurang nu fått ett renodlat entreprenörspris.

Göthe Parkanders pris på 100 000 kronor delades i år ut för sjunde gången. Det skedde i samband med det årliga seminariet om framgångsrikt entreprenör- och ledarskap som hålls av Strålfors tillsammans med Centrum för Informationslogistik, CIL. I motiveringen för PM&Vänner skriver man bland annat priser går till Monica och Per ”för att man lyckats kombinera genuitet och utveckling på ett framgångsrikt sätt i en prestigefull bransch, där nu företaget och dess medarbetare satt Kronobergs län på denna smakfulla karta”.

– Just företagandet har varit viktigt för oss från start, att vi driver företaget seriöst och att det är en god affär, menade Monica Carlsson.
– Vi öppnade 1992 och det har varit en fantastisk resa och vi har aldrig tvekat på kompanjonskapet. Vi har båda egenskaper som den andra saknar, sa Monica Carlsson.
Verksamheten består av fyra delar – en Fine Dining-del, en bistro och bar, en festvåning där det också arrangeras konferenser och nattklubbar samt ett bageri och kafé.
– Pengarna tjänar vi på barverksamheten. Det andra kostar mycket, men man måste se det som en helhet. Det är små marginaler - småländsk sparsamhet är en del i framgången, berättade Monica Carlsson.

Hur håller man toppklass i tio år?
– Man måste leverera varje dag. Det viktigaste idag är att se sig som dirigent och inte göra allt själv. Det är nog det som bidragit mest till vår utveckling – att vi alltid sökt dem som är bättre än oss själva, menade Per.

Fotnot: Priset instiftades av Strålfors styrelse i samband med Göthe Parkanders 80-års dag den 18 juni 2004. Göthe Parkanders pris delas årligen ut till en eller flera personer i Ljungby kommun/Kronobergs län, som i sin verksamhet i praktisk handling visat prov på det genuina entreprenörskap som kännetecknat Göthe Parkanders livsgärning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11