Dags för Smaka på Stockholm
Smaka På Stockholm är ett av Sveriges största årligen återkommande evenemang. Inte minst därför har vi ett stort ansvar för miljön. Vi har sedan starten 1991 arbetat aktivt för att vår miljöbelastning ska vara så låg som möjligt. Förra året blev Smaka på Stockholm miljödiplomerade och man ställde krav på alla restauranger som är med att de skulle servera minst en KRAV-märkt maträtt.
De restauranger som deltar är: Bankiren i Västerås, Bröderna Olssons, Caffe Nero/Buco Nero, Chakula, Gotland, Koh Phangan, Koloni,Latino&Cajun, Little India, Matkultur, Melanders, Muntergök,Potstickers, Momma,Restaurang Nygatan, Roxy,Seglarbaren, Utö, Utö Värdshus, Waan Thai och Xe Om Indochine.
Bland alla programpunkter under dessa dagar blir det matlagningsshow den 2 juni. Fem svenska och en norsk VM-medaljör från Bocuse d’Or lagar mat som ett drygt 100-tal i publiken får möjlighet att avnjuta. Melker Andersson, Mathias Dahlgren, Henrik Norström, Jonas Lundgren och Tommy Myllymäki är de svenska kockar som placerat sig på prispallen i Bocuse d’Or. VM för kockar i Lyon, Norsk medaljör är Gunnar Hvarnes. Stora scenen kl 17.00 den 2 juni.
Från början hette Smaka på Stockholm Restaurangernas Dag, det startade 1991 och var en dag under den första Vattenfestivalen. Medan vattenfestivalen lades ner, växte Restaurangernas Dag kraftigt under 1990-talet. 2004 bytte det namn till Smaka På Stockholm.