23948sdkhjf

Fyra kockar är utvalda

Nu är det dags att utse nästa tävlingskock för kommande Bocuse d’Or-period. Det står mellan Adam Dahlberg, Tom Sjöstedt, Anders Vendel och Ebbe Vollmer. Vem det blir avgörs 29 juni.

Bocuse d´Or handlar om världens mest prestigefyllda internationella kocktävling där Sverige de senast två VM-tävlingarna varit mycket framgångsrika och erövrat silver.Gastronomi Sverige gick i mars ut med en förfrågan till Sveriges kvalificerade kockar att inkomma med intresseanmälan vilket i detta sammanhang innebär svensk uttagning 2011, EM i Bryssel 2012 samt VM i Lyon januari 2013. Ett tiotal kockar har visat intresse. Fyra välmeriterade kockar är uttagna till final. Kockarna är: · Adam Dahlberg, 34 år, frilansande kock med ett förflutet hos Mathias Dahlgren och Bon Lloc. Han vann guld i Laurier d’Or 2007 och brons i Nordic Challenge år 2009.· Tom Sjöstedt, 36 år, med bakgrund från hotell Borgholm hos Karin Fransson, Högsbo bruk hos Gert Klötzke, Pontus by the sea och Pontus in the Greenhouse. Medlem i Svenska kocklandslaget sedan 2005. Årets Kock 2008. Nu frilansande kock.· Anders Vendel, 40 år. Driver Vendelrestauranger; Sture, Vendel Ales stenar, Vendel Organic Bakery. Finalist i Årets Kock 2003 och 2004. Finalist i Bocuse d’Or, svensk uttagning 2009.· Ebbe Vollmer, 37 år. Uppväxt och skolad i Sverige, arbetat länge i England bl a med Marco Pierre White och Gordon Ramsey. Arbetat på restaurang Bloom i Malmö. Nu på Restaurang Jaan i Singapore.- Intresset för Bocuse d’Or-tävlingen ökar och det är vi i Gastronomi Sverige mycket glada för. Tävlingen växer och blir större och mer betydelsefull för varje år. Det är en kolossalt stor och mäktig uppgift att tävla i EM och VM. Vi är ett stort gäng som står bakom och coachar den som tävlar, det är ett gediget lagarbete, säger Mathias Dahlgren, president i den svenska Bocuse d’Or Akademien och den svensk som vunnit guld i Bocuse d’Or. Tillvägagångssättet för uttagningen är lite annorlunda i år. De tävlande kommer att få en halvdag var där de får laga upp två rätter, en fisk- och en kötträtt, som poängsätts av en jury bestående av representanter för Gastronomi Sverige/Svenska Bocuse d’Or Akademien. De kommer även att intervjua de tävlande varefter beslutet fattas om vem som ska få den hedrande, ärofyllda och ytterst krävande uppgiften att representera Sverige i de internationella tävlingarna i Bocuse d’Or.Den 29 juni avgörs vem som ska representera Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094